kultured.be | Een startercultuur is een zakje boordevol zorgvuldig geselecteerde goede bacteriën. Door dit zakje toe te voegen aan de start van je fermentatie, verloopt het fermentatieproces consistenter, sneller en veiliger . De goede bacteriën zullen de fermentatie domineren en de zuurtegraad snel doen… | slag fermentatie, fermentatie product, manier fermentatie, fermentatie slag, ervoor fermentatie | sander, duik, kimchi, groenten, instructie | 17 |
estaminetbbb.be | Demason 4 Pack Fermentatie Airlock S-Bubble terugslagklep Airlocks Wijnmaken Apparatuur met Deksel & Rubber Ring voor Thuis Brouwen Bierwijn Maken | pack fermentatie, fermentatie airlock | fles, huishoudelijk, bier, plastic, controleer | 13 |
kefirplantje.be | Kefir is een verse gefermenteerde melkdrank die wordt gemaakt door levende kefirbloempjes toe te voegen aan verse melk. De melkkefir bloemetjes begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie ontstaat een licht alcoholische melkdrank die de consistentie heeft van drinkyoghurt. Kefir bevat… | kombucha fermentatie, kunnen fermentatie, fermentatie melk, melk fermentatie, fermentatie licht | kombucha, scoby, kefir, melkkefir, fles | 7 |
florena.be | Onze innoverende gezichtsverzorgingslijn komt voort uit fermentatie en combineert effectiviteit en natuurlijkheid . Dankzij de fermentatie van bloemen en fijne oliën , worden de ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze formules getransformeert in krachtigere voedingstoffen voor de huid , met… | kracht fermentatie, fermentatie huid, weten fermentatie, gezichtsverzorgingslijn fermentatie, fermentatie effectiviteit | anti-age, boeket, gezichtsreiniging, skincare, gezichtscrème | 6 |
buikgeluk.be | Wil je meer weten over darmgezondheid, gezonde voeding of fermentatie? Dan ben je hier aan het juiste adres: we voorzien workshops, cursussen en persoonlijke begeleiding voor een leven met veel energie én buikgeluk. | voeding fermentatie, fermentatie juist, workshop fermentatie, fermentatie gezond | buik, misselijkheid, krant, kaas, immuniteit | 5 |
fermitable.be | FermiTable, uw partner in producten voor fermentatie, kefir (waterkefir en melkkefir) en kombucha. Zowel starterculturen als benodigdheden. | product fermentatie, fermentatie kefir | instructievideo, melkkefir, kombucha, waterkefir, kefir | 4 |
zester.be | Wat is waterkefir? Waarom een gefermenteerde limonade? De fermentatie zorgt voor meer smaak en minder suiker. Het is hoe de natuur al eeuwen limonade maakt – lang voor er fabrieken waren. | brol fermentatie, fermentatie eeuwenoude, dankzij fermentatie, fermentatie fruit, limonade fermentatie | waterkefir, frisdrank, professionel, blik, suiker | 3 |
whisky-live.be | whisky en Canadese whisky. Bourbon is een term die wordt gebruikt om whisky te identificeren die in de Verenigde Staten wordt geproduceerd door fermentatie en distillatie van maïs, rogge en gerstemout en die zijn naam te danken heeft aan het gelijknamige graafschap in Kentucky, waar de productie… | distillaat fermentatie, fermentatie daaropvolgend, staat fermentatie, fermentatie distillatie | whisky, whiskey, vat, distilleerderij, rogge | 3 |
thuisplezier.be | Welkom op mijn blog waar ik je meeneem in de fascinerende wereld van fermentatie! Mijn passie voor het maken van gefermenteerd voedsel begon met mijn liefde voor kimchi en is uitgegroeid tot een ware kunstvorm. In deze post deel ik graag mijn favoriete recepten en tips, en neem ik je mee op een… | magie fermentatie, fermentatie experiment, wereld fermentatie, fermentatie passie, fermentatiecultuur fermentatie | jacuzzi, buitensport, barbecue, huisdier, avontuurlijk | 3 |
copainsdesoif.be | Chardonnay van 1 perceel,2 winters gerijpt op z’n gist-resten in grote foeders, geen collage, geen filtering, natuurlijke fermentatie | winter fermentatie, fermentatie opvoeding | prijslijst, import, beschikbaarheden, fruitig, chardonnay | 3 |
thepurechocolate.be | Na de oogst worden de cacaovruchten open gebroken, het vruchtvlees (cacaobonen) worden er uitgehaald en worden gefermenteerd (gisten). De fermentatie geeft de smaak aan de bonen. Daarna worden ze verspreid over bedden en worden ze gedroogd in de volle zon. Na het drogen worden de bonen getest op… | gist fermentatie, fermentatie smaak | chocolade, cacao, mexico, cacaobonen, boon | 2 |
hofvanpiemont.be | Dit tarwe zuurdesembrood is vervaardigd zonder enige broodverbeteraars en additieven. Het is traag gekneed en heeft veel rijstijd gehad (tussen 12 en 24u) wat de smaak van het brood ten goede komt. Bij zuurdesembrood komt er geen bakkersgist aan te pas. Het deeg rijst door natuurlijke fermentatie… | natuurlijk fermentatie, fermentatie basis | hof, liter, gist, additieven, aardappel | 2 |
bistroflores.nl | Er worden steeds meer wijnen gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, door middel van natuurlijke fermentatie, met wilde gisten, ongefilterd en zonder andere toevoegingen. Dat geeft een mooi en zuiver resultaat. | gebruik fermentatie, fermentatie gecontroleerd, natuurlijk fermentatie, fermentatie gist | flores, bistro, patio, nijmegen, diner | 2 |
linasbakkerij.be | Desem is een papje van bloem en water waarin bacteriën en gisten zich ontwikkelen tot natuurlijke gist. Dit proces heet fermentatie. | stand fermentatie, fermentatie voordeel | lina, bakkerij, desembrood, gebak, ambachtelijk | 2 |
franklinandsons.be | Een klassieker met een twist, geïnspireerd door de traditionele fermentatie van paardenbloemen en kliswortel. De eerste explosie van fruitigheid mondt uit in een subtiel kruidige afdronk met anijstoetsen. | traditioneel fermentatie, fermentatie paardenbloemen | franklin, tonics, mixer, soft, verkooppunt | 2 |
lsbl.nl | Je merkt dat je behoefte hebt aan meer kennis over fermentatie van voedingsmiddelen. Wat zijn daarvan de technologische ins en outs? Daarvoor wil je graag een opleiding volgen, maar dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo. | specialisatietraining fermentatie, kennis fermentatie, fermentatie voedingsmiddeal | dát, instituut, voedingsindustrie, opleidingsinstituut, vakgebied | 2 |
levainetlevin.com | Natuurwijn en zuurdesembrood worden beiden gemaakt met enkel natuurlijke gisten door de fermentatie, biologische ingrediënten en handgemaakt door vakmensen met passie voor hun product. | gist fermentatie, fermentatie brood, fermentatie biologisch | natuurwijn, bakkerij, zuurdesem, pieter, zuurdesembrood | 2 |
furorepizza.be | Alles wordt vers en met zorg bereid, en dit enkel met de beste producten uit de Campania-streek. Het deeg ondergaat een fermentatie van 72 uur, waardoor de pizza's geurig, smaakvol, aromatisch en licht verteerbaar zijn. | deeg fermentatie, fermentatie uur, lang fermentatie, fermentatie schil | dop, vergine, olijfolie, druif, parmigiano | 2 |
uvadoro.be | De druiven voor de witte wijnen worden dezelfde dag nog ontdaan van schil en steeltjes. Met moderne apparatuur worden de druiven voor de rode wijn gekneusd. De most is nu klaar voor zijn fermentatie en maceratie proces. | most fermentatie, fermentatie maceratie | uva, italiaans, oro, rosé, toevoegen | 2 |
maisonquinze.be | De Covila Crianza 2017 is een rode wijn uit de Rioja appellatie, uit Noord Spanje. Het gebruik van 100% Tempranillo druiven geeft de wijn zijn prachtige karmijnrode kleur. De fermentatie wordt uitgevoerd in stalen tanks waarvan de temper | kleur fermentatie, fermentatie stalen | chips, verlanglijst, gin, decanter, bubbel | 2 |
teacollection.be | Groene thee ontstaat doordat direct na de oogst de blaadjes gestoomd worden om de fermentatie tegen te gaan. De warmte vernielt de enzymen die anders de theeblaadjes zouden laten fermenteren. Zo blijven de blaadjes groen en de waardevolle stoffen in hoge mate behouden. Volgens de Japanse methode… | uur fermentatie, fermentatie chemisch, lang fermentatie, fermentatie zacht, blad fermentatie | thee, blad, orange, infusie, china | 2 |
brouwstore.nl | Temperatuurgeregelde Vergistingskast. Voor fermentatie op een nauwkeurige en stabiele temperatuur. Kan temperatuur verlagen tot 0 ° en verhogen tot 50 ° | vergistingskast fermentatie, fermentatie nauwkeurig | bierbrouw, bier, levertijd, gist, brouwketel | 1 |
bocq.be | …laatste filtering plaats: Brasserie du Bocq maakt bieren van hoge gisting, meestal met een tweede gisting op de fles. Om het bier tijdens de fermentatie een natuurlijk bruisend karakter te geven, wordt er net voor het bottelen wat suiker en gist aan toegevoegd. Op die manier kan de tweede… | bier fermentatie, fermentatie natuurlijk | bitterheid, bier, lengte, fruitigheid, sterkte | 1 |
designblast.be | Gebruik van PCR- DHPLC met fluorescentiedetectie voor de karakterisering van de bacteriële diversiteit tijdens cassave (Manihot esculenta Crantz) fermentatie Denaturerende hogedrukvloeistofchromatografie (DHPLC) is beschreven als een geschikte methode om DNA-polymorfismen te bestuderen. Hier werd… | crantz fermentatie, fermentatie hogedrukvloeistofchromatografie | lieven, virus, pcr, viraal, gen | 1 |
notelteirspomdamoor.be | Door de lokale appelsoorten Jonagold en Elstar te combineren wordt met liefde de authenticiteit van Zwijndrecht gebotteld. Het verse appelsap wordt meteen na het persen door middel van fermentatie vergist naar een cider. Met de oude Schützenbach-methode wordt de cider daarna omgetoverd tot… | middel fermentatie, fermentatie cider | broechem, veiling, rand, fruitteler, kempen | 1 |
openputte.be | Je eigen keukenafval kan na fermentatie in de bokashi-emmer zo je groententuin in voor een voedselrijke grond. Dan groeit je sla nog beter. | keukenafval fermentatie, fermentatie bokashi-emmer | putte, luc, afval, traag, compost | 1 |
azwijn.be | AZWIJN is onze puur & ongefilterde appelazijn. Door de oude en lokale appelsoorten zoalsondermeer : Boskop, Golden Renier en Elstar te combineren, bottelen we met liefde een authentieke smaak. Het verse appelsap wordt meteen na het persen door middel van fermentatie vergist naar een cider. Met de… | middel fermentatie, fermentatie cider | appelazijn, ambachtelijk, additieven, lekkerst, géén | 1 |
netsensei.be | Zodra je de gist in je deeg mengt, begint die te werken. Brood is een product van fermentatie. De gist “eet” de glucose in het bloem en zet die om in koolstofdioxide en allerlei andere producten. Dat proces maakt het deeg luchtig en smaakvol. | product fermentatie, fermentatie gist | deeg, oven, gist, bloem, gram | 1 |
tarbouchantwerpen.be | Rijkelijke witte wijn. de fermentatie en de rijping op droesem in nieuwe eikenhouten vaten geven een mooie gouden, glanzende kleur met een fruitig heerlijk gevarieerd aroma. Hij heeft een persoonlijkheid die alleen grote wijnen kunnen bieden. | wijn fermentatie, fermentatie rijping | voorgerecht, vlees, huiswijn, vegetarisch, colofon | 1 |
kweekvlees.be | Dit proces, dat ook wel ‘celcultuur’ wordt genoemd, vindt plaats in reactoren, net zoals bij de traditionele fermentatie van bier en yoghurt bijvoorbeeld. | traditioneel fermentatie, fermentatie bier | vlees, kweek, dierenleed, slacht, gaia | 1 |
kiem.be | Ingrediënten: water, roggemeel, tarwebloem, tarwemeel, zonnebloempitten, havervlokken, lijnzaad, pompoenpitten, zout * Zonder gist, enkel desem (lange fermentatie) ——- Eerlijke ingrediënten. Puur natuur ——- Alle ingrediënten van KIEM zijn volledig vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en… | lang fermentatie, fermentatie eerlijk | toevoegen, nov, kiem, graan, bakkerij | 1 |
lopero.be | …en dat zorgt voor een gunstigere rijping en aroma ontwikkeling. Na een handmatige oogst en strenge selectie van de druiven volgt de fermentatie op roestvrijstalen tanks. De malolactische vergisting vindt deels plaats op eikenhout als op rvs vaten. De rijping van de wijn gedurende 8… | druif fermentatie, fermentatie roestvrijstalen | druif, geur, fruitig, loppem, afdronk | 1 |
lepivits.be | Verminderde cellulaire energiestofwisseling? Co-enzym Q10 geproduceerd door natuurlijke fermentatie van bacteriën levert 100mg CoQ10. | natuurlijk fermentatie, fermentatie bacteriën | vitamin, voedingssupplement, vitamine, vetzuren, mineralen | 1 |
kefirkorrels.nl | Knijp de citroen uit in de bekomen kefirdrank en doe de drank in afsluitbare flessen of potten. U kunt nu de kefirdrank drinken. Of u kunt verder laten gisten (nagisting) voor nog een dag of zo op kamertemperatuur. Verdere fermentatie zal het alcoholgehalte van de drank verhogen, afhankelijk van… | ver fermentatie, fermentatie alcoholgehalte | melkkefir, kefir, kefirkorrels, waterkefir, kombucha | 1 |
spiritfestival.be | Inclusief een rondleiding die start in de velden van Henegouwen met kennismaking van het terroir en de cultivatie van het malt, daarna een bezoek aan de distilleerderij en een inleiding in het maceratieproces, de fermentatie en distillering in de prachtige koperen alambiques. Een proeverij zal… | maceratieproces fermentatie, fermentatie distillering | spirit, masterclass, gin, rum, distilleerderij | 1 |
bronkombucha.be | Zoals het echte goede fermentaties vereist, nemen wij de tijd om BRON te laten rijpen en fermenteren. | goed fermentatie, fermentatie tijd | kombucha, smaken, ipa, bitter, borgerhout | 1 |
drankdiscounter.be | De fermentatie van de Harvest Ports van de Royal Old Company vindt plaats in wijnpers met de traditionele voetganger. De rijping vindt plaats in houten vaten en vlotten tot het bottelen. | | liter, gin, porto, rum, whiskey | 1 |
filtabenelux.nl | Onze preventieve desinfectie service maakt gebruik van ecologische, natuurlijk gewonnen, milde oppervlakteactieve stoffen en een natuurlijk fermentatie extract, waarmee een milieuvriendeljk en duurzaam desinfectiemiddel wordt vervaardigd. | natuurlijk fermentatie, fermentatie extract | franchisenemer, frituurolie, demo, desinfectie, olie | 1 |
petesbarbecue.be | Wij zijn barbecue! We leven volgens de lifestyle 'Low & Slow'. Wanneer de gerechten het toelaten zullen we ze altijd op lage temperatuur garen om de smaakontwikkeling de meeste kans te geven. We zijn ook zeer actief met fermentatie bezig om onze gerechten nog een betere smaak te geven. | actief fermentatie, fermentatie bezig | barbecue, twist, diner, takeaway, barbecues | 1 |
lenfantterrible.be | Dankzij een gecontroleerde gekoelde fermentatie vertaald onze Brut zijn karakter door onstuimige bubbels en finesse met een mooi gebalanceerde en lange afdronk. | gecontroleerd fermentatie, fermentatie brut | bubbel, verfijning, feestelijk, complexiteit, vinificatie | 1 |
kolektiva.be | Het wil de lezer een volledig én praktisch inzicht bieden voor het opzetten van een eigen wijngaard. Het gaat van de keuze van het perceel, over bodemanalyse, de aanplanting, het onderhoud, het oogsten, het persen, de fermentatie en uiteindelijk het bottelen van de wijn. | onderhoud fermentatie, fermentatie uiteindelijk | theorie, revolutionair, azerty, heelal, kosmos | 1 |
orizonte.be | …naburige families, die samen met ons deel uitmaken van de boerengemeenschap Tarraya SAS BIC onder het handelsmerk Rio Guaure. We bieden verschillende soorten koffiebonen aan op basis van hun verwerkingsproces en het aantal uren gecontroleerde fermentatie, wat resulteert in unieke smaakprofielen! | uur fermentatie, fermentatie uniek | koffiebonen, colombia, econoom, platteland, noodzaak | 1 |
stralendgezond.be | Appelazijn is een azijn gemaakt door de fermentatie van appels en dus puur natuurlijk. Door de appels krijgt de azijn een hoge waarde aan bruikbare mineralen en voedingstoffen. Deze azijn heeft een heilzame werking en is zeer nuttig in de… | azijn fermentatie, fermentatie appel | detox, geestelijk, appelazijn, superfood, brandnetel | 1 |
brasseriedelathierache.be | …van voedingsproducten van plantaardige oorsprong, door koken, inblikken, diepvriezen, invriezen, vriesdrogen, uitdrogen, roosteren, fermentatie enz., met uitzondering van elders geclassificeerde activiteiten en diervoeder, maar met inbegrip van werkplaatsen voor het rijpen van fruit en… | vriesdrogen fermentatie, fermentatie uitzondering | brasserie, brouwerij, bier, microbrouwerij, ambachtelijk | 1 |
noahs.be | Het idee achter Noah’s broodhuys is begonnen toen ik anderhalf jaar geleden in Australië werkte. Door samen te werken met chefs die hun invloeden over fermentatie, eten, sandwiches en foodwaste deelden, ben ik tot mijn concept van ‘broodhuys’ gekomen. | invloed fermentatie, fermentatie sandwiche | broodhuys, noah, ambacht, australië, anderhalf | 1 |
thebrewsociety.be | …hop zijn bitterheid te geven. Naar het einde van het kookproces toe voegt onze brouwer nog aromahoppen toe. De hop voor onze bieren is afkomstig uit België. Na een uurtje aan de kook, gaat de bittere zoete vloeistof door een netwerk van inox buizen naar de vergistingstanks in onze fermentatie zaal. | vergistingstanks fermentatie, fermentatie zaal | brouwerij, bier, heule, brouwproces, martha | 1 |
wacider.be | De cider die wij verkopen, zijn ciders die biologisch geproduceerd worden. Ze hebben een natuurlijke fermentatie achter de rug, wat wil zeggen dat er gisting op de fles gebeurt zonder toegevoegde stoffen. | natuurlijk fermentatie, fermentatie rug | aanbiedingsprijs, uitverkocht, cider, calvados, fles | 1 |
elenqvino.be | Biologische, droge rode wijnen mogen wettelijk niet meer dan 100 mg per liter en witte wijnen niet meer dan 150 mg per liter bevatten. Onze wijnen bevatten steeds minder dan 20 mg sulfieten per liter. Tijdens de fermentatie van de druiven ontstaan namelijk op natuurlijke wijze sulfieten. | liter fermentatie, fermentatie druif | georgische, natuurwijn, georgië, kruiden, oranje | 1 |
ikwilwijn.be | Wijn is een van de meest fascinerende dranken onder Europese burgers. Het is een alcoholische drank gemaakt van gefermenteerd druivensap. Druiven hebben de chemische eigenschap om fermentatie uit te voeren zonder het gebruik van suikers, enzymen of andere voedingsstoffen. Wijn wordt bereid door de… | eigenschap fermentatie, fermentatie gebruik | druif, proost, voedingsstoffen, eigenschap, gist | 1 |
warewijn.be | …van andere planten gaan de wortels van de druiven meer de diepte in. Dit bevordert de verbinding met het terroir (de plaats) waar de druiven staan. Geen gisten uit de fabriek, maar natuurlijke gisten uit de wijngaard zelf ondersteunen de druiven in het proces van fermentatie na oogst op het domein. | proces fermentatie, fermentatie oogst | biologisch, biodynamisch, ecologisch, wijnhuis, producent | 1 |
brunoandfriends.com | Een suikerriet extract dat door middel van fermentatie (saccharomyces cervisiae “biergist”) werd omgezet tot een natuurlijk ingrediënt dat slechte geuren kan ontwarren en omvormen tot hun moleculair zwaardere zoutvorm. Deze biotechnologische fermentatie methode levert een volkomen veilig en niet… | middel fermentatie, fermentatie saccharomyces, biotechnologisch fermentatie, fermentatie methode | bruno, vachtverzorging, viervoeter, vacht, hondenverzorging | 1 |
airproducts.be | Vooral bekend als ademgas in de gezondheidszorg, maar ook gebruikt voor verbranding, oxidatie en fermentatie. | | gas, waterstof, cryogeen, lassen, eigenschappen | 1 |
vinissimo.nl | …nog na vele jaren gedronken kan worden. De druiven worden volledig rijp geoogst en geplet, waarna deze 12 uur worden gemacereerd. Dan vindt de fermentatie plaats gedurende 15 dagen op lage temperatuur waarna de wijn rijpt in stalen vaten op de droesem. De wijn heeft een strogele kleur, met antiek… | uur fermentatie, fermentatie plaats | italiaans, aceto, balsamico, oliva, kwaliteitswijnen | 1 |
puratos.be | Mengeling van zachte, voorgekookte granen (rogge, zonnebloempitten, bruin en geel lijnzaad, tarwe en spelt) geweekt in een natuurlijke desem. Dankzij de desem en fermentatie hebben ze een unieke smaak. Hiermee maakt u moeiteloos nieuwe broodsoorten. | desem fermentatie, fermentatie uniek | chocolade, patisserie, bakkerij, consument, cake | 1 |
cheesemaking.be | We hebben uiteraard nog meer plannen . Een workshop volledig aan fermentatie gewijd. Met yoghurt, kimchi, zuurkool, verzuurde groenten en gemberlimonade. Maar die zijn we nog aan het uitwerken. Hou dus de site of onze Facebook-pagina in het oog. | volledig fermentatie, fermentatie yoghurt | kaas, teambuilding, hans, basiskennis, lezing | 1 |
pauline-brood.be | Wij gebruiken desem in al onze broden. Maar wat is dat nu precies ? Desem of levain wordt geproduceerd tijdens de fermentatie van bloem en water. Dit vormt gisten, melkzuur- en azijnzuurbacteriën. Desem zorgt voor een los kruim en de karakteristieke smaak. Het houdt ons brood ook langer vers ! | levain fermentatie, fermentatie bloem | tarwe, bereiden, bakkerij, verkooppunt, desem | 1 |
netwerkdepressievlaanderen.be | Door dit inzicht kunnen we met microben werken om ziekte te veranderen en gezondheid te bevorderen. fermentatie, Engelwortel, zit vol met gezonde microben, waaronder veel antioxidanten. Als we engelwortel eten, profiteren we van de antimicrobiële werking tegen virussen, bacteriën en parasieten. | gezondheid fermentatie, fermentatie engelwortel | podoloog, ziekte, acupunctuur, pijn, vroedvrouw | 1 |
glutenfreewonderland.be | Wij werken voornamelijk met BIO producten. Dit vinden wij heel belangrijk om jullie gezondheid te garanderen. In sommige gerechten gebruiken we Erythritol als natuurlijke suikervervanger. Een natuurlijke zoetstof die voortkomt uit fermentatie. | | wonderland, glut, wond, glutenvrij, rijst | 1 |
kiekebich.be | Bij Kiekebich maak ik met de hand echt ambachtelijk brood met natuurlijke en lokale variëteiten van meel gemalen in ambachtelijke molens, en ik gebruik voornamelijk zuurdesem voor de fermentatie. Alle andere ingrediënten in mijn bereidingen zijn altijd natuurlijke (biologische) producten, van de… | zuurdesem fermentatie, fermentatie ingrediënten | ambachtelijk, bancontact, meel, biologisch, molen | 1 |
foto-kunst.be | Groene thee: Groene en zwarte thee zijn nauw aan elkaar verwant, ze komen namelijk van dezelfde plant. Bij de groene thee wordt echter de fermentatie onderbroken waardoor er meer waardevolle enzymen behouden worden. Na enkele uren verwelken zijn de bladeren zacht en soepel. Vervolgens wordt elk… | thee fermentatie, fermentatie waardoor | thee, doopsuiker, chocolatier, valentino, losse | 1 |
wimoverwijn.nl | In de regio rond Tblisi in het huidige Georgië zijn in 2017 kruiken gevonden met daarin residuen van wijn. De residuen zaten in grote vaten die waarschijnlijk gebruikt werden voor fermentatie, rijping en opslag en dateren tot 6000 jaar voor Christus. Dit is zo bijzonder dat het Guiness World… | waarschijnlijk fermentatie, fermentatie rijping | wim, mate, alcohol, teveel, kurk | 1 |
fortunavlieland.nl | Carrie Tree, begenadigd singer songwriter uit het VK - komt al jaren bij ons in Podium Vlieland. Nu namen we haar mee naar de brouwerij. In het gezelschap van Keith Ellis, een doedelzakspeler van formaat. Carrie begeleidt de fermentatie van Island Ale, Keith kietelt de gisten van Duin Blond. | carrie fermentatie, fermentatie island | vlieland, fortuna, bier, ambachtelijk, eiland | 1 |
bistroo.be | 2010 CVNE Vina Real Reserva: Een van de beste Rioja's in deze prijsklasse. De wijngaarden zijn gelegen in de Rioja Alavesa in de Cerro de la Mesa. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 10-12 dagen bij 26-28º; malolactische gisting en veroudering in Franse en… | mesa fermentatie, fermentatie plaats | menukaart, wijnkaart, kazen, wijnwinkel, temperatuur | 1 |
egtbrood.be | The slow bakery : respect voor de ambacht. No shortcuts, maar een trage fermentatie die de smaak en de voedzaamheid ten goede komt; | traag fermentatie, fermentatie smaak | egt, graan, intro, knipoog, deeg | 1 |
wijnendruif.nl | Deze Festivo wijn is gemaakt van 100% Castelao. Deze druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken en worden handmatig geplukt. Na de fermentatie volgt houtrijping van 5 maanden op gebruikte Frans eiken vaten. | handmatig fermentatie, fermentatie houtrijping | druif, liter, bier, pasta, chardonnay | 1 |
kansgezond.nl | SCFA’s of short-chain fatty acids of korte keten vetzuren zoals acetaat, propionaat en butyraat zijn organische zuren die in het darmlumen worden geproduceerd door bacteriële fermentatie van hoofdzakelijk onverteerbare koolhydraten, met name resistent zetmeel en voedingsvezels. Butyraat stimuleert… | bacteriël fermentatie, fermentatie hoofdzakelijk | orthomoleculair, leefstijl, therapeut, moleculair, adviseur | 1 |
duurzametuinartikelen.be | Bokashi is Japans voor gefermenteerd organisch materiaal. De fermentatie vindt plaats met behulp van Effectieve Micro-organismen (EM). Zij zetten het organisch materiaal om in voedingsrijke plantenvoeding: de Bokashi. Bovendien herstellen de micro-organismen in Bokashi ook het bodemleven en… | materiaal fermentatie, fermentatie plaats | vergelijk, regenton, tuinartikelen, biologisch, micro-organisme | 1 |
negroni.be | Versterkte wijn is zoals het begrip eigenlijk al weggeeft een wijn die versterkt is door toevoeging van alcohol, vaak een brandy op basis van druiven. Het hogere alcohol percentage komt dus niet tot stand door fermentatie van de basis-ingrediënten maar door toevoeging van alcohol. In vele gevallen… | stand fermentatie, fermentatie basis-ingrediënten, doordat fermentatie, fermentatie druif | vermout, negroni, cocktail, vermouth, aperitief | 1 |
ingridients.be | Een functie om o.a. zelf je yoghurt te maken, een juiste en constante temperatuur voor fermentatie. | | thermomix, kapellen, kontich, kookworkshop, demo | 1 |
bioethanolkopen.nl | bij wilt dragen aan het milieu is bio ethanol de juiste keuze. De brandstof wordt namelijk gemaakt van natuurlijke producten. Het wordt verkregen via microbiële fermentatie van producten als suikerriet, tarwe, maïs, rogge, triticale, gerst en suikerbieten, meestal met gisten als productie-organisme. | microbieel fermentatie, fermentatie product | ethanol, haard, houtgestookte, gek, opmars | 1 |
youpiwine.be | We zijn toegewijd aan het bouwen van een solide basis van vertrouwen bij onze klanten en aan de voortdurende modernisering en verbetering van al onze processen. Dit stelt ons in staat om ons te concentreren op het zijn van een duurzaam merk. | | wijnmakerij, reeks, druif, biologisch, modernisering | 0 |
bewes.be | OKBY Sifon – Auto Sifon Racking Cane voor bier wijn emmer carboy fles met slang van kunststof, kunststof sifon, zwart. | | fles, amazon, weergave, controleer, alcohol | 0 |
flottweg.nl | De BHS bandfilters, roterende drukfilters, indexing beltfilters, drukplaat filters, candle filters, rubber belt filters en auto press filters scheiden vloeistof en vaste stoffen door middel van filtratie. | | filter, decanter, slib, belt, afval | 0 |
clarkfermentation.com | Het is de afkorting van Claudia Arkesteijn. Eigenaresse en oprichtster van CLARK fermentation. Tijdens de studie voeding en dietetiek werd de interesse voor gezonde voeding aangewakkerd. En wat is er gezonder dan gefermenteerde voeding?! Wat begon als hobby werd al snel een missie om zoveel… | | clark, kimchi, kombucha, veganistisch, gezondheidsvoordelen | 0 |
bakkerijbakboord.be | Brood… | | bloem, desembrood, desem, spontaan, ambachtelijk | 0 |
chantaldujardin.be | Leer wat de wetenschap kent over de impact van voeding en omgeving op de ontwikkeling van je kind. In de natuurlijke gezondheidszorg bestaan hiervoor waardevolle tools, zoals: orthomoleculaire voeding en natuurlijke voedingssupplementen (BrainQ©), mindfulness (MYmind), Bachbloesems en… | | chantal, dujardin, gezondheidsbegeleider, acacia, adhd | 0 |
zuurkoolmaken.nl | Een fermentatieproces is wat van gewone witte kool, zuurkool maakt in ongeveer 5-8 weken. Door het toevoegen van circa 15 gram zout per kilo fijngesneden witte kool en het daarna luchtdicht afsluiten van de aldus bereide kool, komt er een proces op gang waardoor de melkzuurbacterie in de witte… | zuurkool fermentatie | zuurkool, kool, voldoening, bezigheid, economisch | 0 |
bvantp.be | Onze nieuwste creatie is een Wild Stout . Een stout gedacht inderdaad, niet het meest gangbare bier, maar naast wild durven we ook al wel eens stout uit de hoek komen. En bovendien ook gecreëerd op spontane gisting. Het resultaat mag er zijn: een unieke creatie, perfect in balans en gerijpt op… | | wild, spontaan, stout, pajottenland, adam | 0 |
vcm-mestverwerking.be | …afkomstig van lokale veeteeltbedrijven ter plaatse verwerkt kunnen worden tot meststoffen voor de landbouw. Het project is toegespitst op de verwerking van vloeibare mestfractie van varkens- en rundermest. NITROMAN wil via twee innovatieve technieken uit deze vloeibare mestfractie aanzienlijke… | | wetgeving, fractie, mestverwerking, verwerking, klankbordgroep | 0 |
bakhuis-boco.be | Workshops… inschrijven… basisworkshop… vervolgworkshop… jouw houtoven… coaching… workshops… Corona… FR… | traag fermentatie, fermentatie desem | houtoven, traag, bite, aroma, geheim | 0 |
openhouseantwerp.be | Bezoek de OPEN HOUSE ANTWERP doorlopend tussen 11u en 18u30. Bezoek de verschillende standjes, geniet van het lekkere eten en drank, boek een worskhop en enjoy! | workshop fermentatie, fermentatie drank, fermentatie groenten, fermentatie kombucha, kaas fermentatie | vegan, lima, kas, wild, marion | 0 |
katharsisbvba.be | Nederlands… Français… Home… Producent… Produktenlijst… Kruidentuin… Workshops en voordrachten… Info… | bietensap fermentatie, fermentatie kruiden | bietensap, biet, kruiden, producent, kruidentuin | 0 |
zotvansmaak.be | Hallo! Ik ben Pieter uit Antwerpen en welkom op mijn persoonlijke foodblog! Als fervente foodie ga ik niet alleen graag uit eten, maar sta ik ook geregeld achter het fornuis. Via "zot van smaak" wens ik mijn eigen recepten te delen en mezelf ook uit te dagen om nieuwe recepten en smaakcombinaties… | fermentatie recept | vegetarisch, gegrild, zot, inktvis, hoofdgerecht | 0 |
kombuchery.be | Onze Kombucha is uitsluitend gemaakt van biologische ingrediënten en traditioneel gefermenteerd. We zijn compromisloos en geloven niet in pasteurisatie. | fermentatie gids | kombucha, reguliere, passievrucht, gember, gids | 0 |
chocolatesfromheaven.be | Heb jij je ooit in de zevende hemel gevoeld na een stukje chocolade? Onze chocolade vervaardigen we met respect voor de natuur en respect voor de cacaoboeren. Goed voor jou en ook goed voor elkaar. | traceerbaarheid fermentatie | match, chocolade, exit, slovenië, zagreb | 0 |
analis.be | Analis gaat verder dan labinstrumenten en behartigt elk aspect van uw project: van concept tot installatie en validatie, in elk marktsegment, van labmeubilair tot apparatuur. | celculturen fermentatie | centrifuge, klinisch, meubilair, instrument, flow | 0 |
kokswereld.nl | Foie gras is belachelijk lekker: het is romig, zoet en hartig tegelijk. Puur genieten toch? Jazeker! Voor jou. Maar niet echt voor een gans. Tijd voor een meer diervriendelijk alternatief zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. | worst fermentatie, fermentatie onmisbaar | redactie, kok, aceto, vongole, wetenswaardigheden | 0 |
delisana.be | We hebben alles in huis om jou natuurlijk, lekker & gezond van het leven te kunnen laten genieten. (H)eerlijke producten die je vitaliteit & levenskwaliteit een boost geven. | | boost, vitamin, supplement, sportvoeding, thee | 0 |
cosmeticary.com | Cosmeticary is een team van gepassioneerde mensen die dezelfde visie delen: die van effectievere schoonheid en authentieker advies! | fermentatie oogcrème | mening, serum, peeling, masker, reiniging | 0 |
novolab.be | Novolab is een onafhankelijke verdeler van labomateriaal en materiaal voor medische instellingen. Van wegwerpmateriaal tot laboratoriumapparatuur voor alle sectoren. | | pipet, filter, fles, buis, urine | 0 |
superzelfvoorzienend.nl | In dit zelfvoorzienend leven blog vind je inspirerende artikelen, persoonlijke verhalen van hoe ik of anderen zich redden op hun zelfvoorzienend leven avontuur. En natuurlijk de beste hulpmiddelen die je misschien nog kopen moet om het leven vorm te kunnen geven. Hulpmiddelen als; gereedschappen… | | zonnepaneel, zelfvoorzienend, solar, generator, camper | 0 |
groenstezaak.nl | De GroensteZaak verzorgt de planuitwerking, beplantingsplannen, uitvoeringsvoorbereiding en beheer- en onderhoudsplannen. En natuurlijk de aanleg, het beheer en onderhoud van de groene ruimte. Ook het bestrijden van uitheemse, niet gewenste, planten is onze specialiteit. Altijd zoeken naar de… | bokashi fermentatie | aanleg, civieltechnisch, vakgebied, boomverzorging, inheemse | 0 |
lori-oogst.be | workshops… | wildpluk fermentatie, fermentatie desembrood | lori, catering, desembrood | 0 |
industrypress.be | …onze vele lokale klanten." De Baytown-faciliteit zal ook een gloednieuw synthese- en toepassingslaboratorium huisvesten om de groei van Oleon in industriële markten te ondersteunen. (Foto : Van links naar rechts: Plant Manager Dave Jacobs, onze CEO Moussa Naciri & Managing Director Jeroen Dirckx) | klimaatneutraal fermentatie, fermentatie gentse | miljoen, logistiek, fabriek, miljard, actualiteit | 0 |
agribiosource.com | …Daarbij kunt u denken aan: mest, glycerine's, restproducten uit de levensmiddelen industrie zoals bierborstel, koffiedik en dergelijke. Door de wensen van zowel afnemers als leveranciers op elkaar af te stemmen, vervult AgriBioSource een brugfunctie tussen deze twee partijen. AgriBioSource voegt… | producent fermentatie, fermentatie industrie | fosfaat, waterzuivering, biogas, finder, biogasinstallatie | 0 |
billyvini.be | De manier waarop Matthias over wijnen verteld en zijn verhaal overbrengt op de gasten is fantastisch. Dankzij Billyvini heb ik, naast een leuke avond, ook meer inzichten gekregen in de beleving van wijn. Een ding is zeker, ik zal nooit meer hetzelfde naar 'mijne wijn' kijken 😉 Een echte aanrader! | | toevoegen, wijndegustatie, wijnadvies, matthias, leerrijk | 0 |
preppers.nl | Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid na – met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Dat heet zelfredzaamheid . | | goud, zilver, crisis, economisch, houdbaar | 0 |
innovationbeerfestival.be | Sinds 1987 hebben onze brouwers de beste recepten voor ambachtelijk bier ontwikkeld en verbeterd, die vele prestigieuze prijzen hebben gewonnen | fermentatie koeling | mout, ambachtelijk, filtratie, koeling, bier | 0 |